Foto Antoinette def“Al heel lang wilde ik Engels leren. Het is een wereldtaal en ik chat ook graag. Maar het was telkens niet mogelijk. Toen kwam mijn begeleider van Frion met de academie voor Zelfstandigheid, is dat niks voor jou? Dat leek me wel wat. Toen ik ging kijken dacht ik wel: “wat heb ik me nu op mijn nek gehaald”. Maar in 6 maanden heb ik Engels geleerd. Niet perfect, maar dat hoeft ook niet. Ik kan me verstaanbaar maken, dat is belangrijk.”

Bij de academie kun je leren op je eigen tempo en je eigen niveau. Hier ben je thuis en kun je echt jezelf zijn. Trainer Jannien Roons: “een kwaliteit van Antoinette is dat ze mensen op hun gemak kan stellen, ze voelt mensen heel goed aan.”

Ik ben inmiddels aan mijn derde training begonnen. Hierna ga ik weer door, ik heb stiekem al meer trainingen gezien die ik graag wil doen.  Ik zeg altijd: “Zolang je vingers niet even lang zijn blijf je leren”.  Het verschil bij mij tussen vorig jaar en nu? Ik zie alles veel helderder, vroeger was alles zwart wit voor mij. Ik weet nu dat ik er mag zijn.

"Ik wil…leren zelfstandig te zijn"