De student staat centraal

Bij de academie voor Zelfstandigheid staan de studenten centraal. Jij bepaalt als student zelf wat je wilt leren. En je krijgt les op de manier die jij prettig vindt. In een veilige, beschermde en uitdagende omgeving. We kijken vooral naar jouw talenten en mogelijkheden, en dus niet zozeer naar je beperkingen. We vertellen jou niet hoe het moet, maar we helpen je om zélf te ontdekken hoe het kan.

Met de ’avZ-werkmethode’

In onze trainingen werken we met de avZ-werkmethode. Deze hebben we de afgelopen jaren ontwikkeld en steeds verder verbeterd. Vanuit die methode maken wij voor jou een training op maat. Dat is een training die aansluit bij jouw talenten en vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat jij ontdekt waar jij goed in bent. En dat je werkt vanuit je kracht. Want dat geeft een positief gevoel en zelfvertrouwen. En daardoor leer je gemakkelijker en beter.

Gezellig én serieus

Leren moet leuk zijn. We doen ons best om het gezellig te maken. Zodat je je thuis voelt. En veilig. Wij vinden het ook belangrijk dat je goed je best doet. Zodat je écht iets leert en écht zelfstandiger wordt. Dat betekent dat er bij ons veel wordt gelachen, maar dat er ook serieus wordt geleerd.

Meten is weten

Wij vinden het prachtig als je groeit. Als je nieuwe dingen leert en zelfstandiger wordt. We houden jouw ontwikkeling bij met het meetinstrument INVRA (Inventarisatie Van Redzaamheids Aspecten). Jij kunt in een kleurenschema zelf zien hoeveel je hebt geleerd in de training.

Neem gerust contact op

Wil jij graag leren om zelfstandiger te wonen of werken? Bel of e-mail ons dan gerust. Ook als je niet zeker weet of je bij ons een training wilt volgen.

Neem contact op

"Ik durf nu overal zelf naartoe met de trein. Dat geeft me vrijheid. En ik voel me zelfverzekerder"