Academie voor Zelfstandigheid Leiden

De academie voor Zelfstandigheid in Leiden wil toegankelijk zijn voor iedereen met leervraag. Daarom kun jij bij ons op verschillende manieren een training volgen. Dat kan bij ons op de academie. Maar ook bij jou thuis. Of op je werk. Wij trainen ook collega’s van andere zorgorganisaties om hun cliënten vaardiger te maken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan wonen en werken.

Vier trainingsruimtes

In Leiden zelf hebben we 4 trainingsruimtes:

Het kooklokaal
In het kooklokaal kun je een kooktraining volgen. En je kunt hier ook een training horeca-assistent volgen. Tijdens de kooktraining werk je heel zelfstandig om te leren koken. Volg je een training horeca-assistent? Dan ga je aan de slag bij lunchcafé Deksels, die vlakbij de academie is gevestigd. Zo doe je meteen praktijkervaring op!

Computerlokaal
In het computerlokaal volg je trainingen met de computer. Je kunt in deze ruimte ook bijvoorbeeld recepten opzoeken voor jouw kooktraining of leren voor theorie-examen voor je brommer- of autorijbewijs.

De multifunctionele ruimte
In onze multifunctionele ruimte geven we allerlei trainingen. Hier hebben we ook onze succesmuur, waar we de certificaten ophangen die onze studenten behalen. Want wij vinden dat jij daar heel trots op mag zijn. De succesmuur geeft andere studenten inspiratie om ook hun best te doen.

Start Leiden
Kom jij net van school? En weet je nog niet precies waar je goed in bent en wat je graag wilt? Dan is START Leiden iets voor jou. Bij Start Leiden kun je nadenken over waar je wilt werken. Ook bespreek je hoe je zo zelfstandig mogelijk kan wonen. En wat je graag doet in je vrije tijd. Je kunt alles eruit halen wat erin zit. Alles wat jij goed kan, leer je toe te passen in je eigen leven. Na START Leiden sta je een stuk zelfverzekerder in het leven. Wat je bij ons allemaal kunt leren?

  • De website en het Twitter-account van de academie verzorgen
  • Kopiëren van trainingen en trainingsmateriaal
  • Telefoon opnemen, bezoek ontvangen
  • Schoonhouden van de academie
  • Kaarten maken
  • Boodschappendienst
  • Recyclen: het ophalen van glas, oude kranten, e.d.
  • Post verzorgen

Buiten Leiden geven wij trainingen op onze dependances in Noordwijk, Hillegom en Oegstgeest.

Ons adres

academie voor Zelfstandigheid Leiden
Diamantlaan 172 A/B
2332 GR Leiden
088 - 036 3680
academie.leiden@sheerenloo.nl

"Ik durf nu overal zelf naartoe met de trein. Dat geeft me vrijheid. En ik voel me zelfverzekerder"