Kenniscentrum (voor trainers en begeleiders)

Hoe meer uitwisseling en verrijking van kennis en ervaring, hoe beter wij onze studenten kunnen opleiden naar meer zelfstandigheid. Vanuit die gedachte hebben wij een Kenniscentrum ontwikkeld. Dit Kenniscentrum biedt informatie en handvatten voor ieder die met de avZ-werkmethode aan de slag wil. En het is natuurlijk vooral voor een inspiratiebron voor de trainers die werken op de locaties van de academie voor Zelfstandigheid.

Uitwisseling van kennis en ervaring

Als professional, verwant of vrijwilliger een training volgen bij de acadmie? Zie info onderaan deze pagina!
Het Kenniscentrum beschikt over een kennisbank. Iedereen die de opleiding tot avZ-trainer heeft afgerond krijgt daar toegang op. Trainers vinden daar volledig uitgewerkt lesmateriaal, praktische tips, pictogrammen en foto’s. Ook kunnen zij zélf informatie uploaden. Zoals lesmaterialen die zijn ontwikkeld voor één student op één bepaalde locatie, en waarvan andere trainers kunnen profiteren. Trainers kunnen er ook terecht voor het uitwisselen van praktijkervaringen en voor intervisie. Zo bouwen we met elkaar continu aan onze kennis en ervaring. En wordt ons trainingsaanbod steeds sterker.

Schermafbeelding 2014-12-01 om 17.02.46

 

Wilt u ook een workshop volgen?

De academie voor Zelfstandigheid heeft in de afgelopen jaren een werkwijze ontwikkeld, waardoor aantoonbaar de eigenwaarde en zelfredzaamheid van mensen met een beperking zijn vergroot. In de werkwijze hebben trainers een belangrijke rol. Zij stimuleren, nodigen uit, moedigen aan, relativeren en ondersteunen. Maar alles vanuit de gedachte dat de student zèlf het beste uit zichzelf haalt.

Om de trainers hiervoor toe te rusten heeft de avZ een opleidingsprogramma opgezet. In toenemende mate komen er vragen naar ( onderdelen van) dat opleidingsprogramma, zonder dat men een gehele opleiding wil volgen of een nieuwe lokale academie op wil zetten. Voor meer informatie over deze trainersopleiding kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Natuurlijk heeft de avZ kennis delen hoog in het vaandel staan, maar de avZ is bovendien nog eens mede-initiatiefnemer van de campagne 'Leerkansen voor iedereen!', waarin we er voor pleiten dat de samenleving de gelegenheid biedt aan mensen met een beperking zichzelf verder te ontwikkelen.

We bieden daarom sinds 2015 twee vaste trainingen aan. Dit zijn:

In de bovenstaande bijlage treft u meer informatie aan, onder meer over de kosten.
Daarnaast bieden wij diverse op-maat trainingen aan managers, vrijwilligers en verwanten. Zowel in-company als op inschrijving. Mail ons voor meer informatie!


PLANNING 2017

Er zijn nog plaatsen voor:

Didactische werkvormen op: 19 september, 1 november en 21 november.

Ontwikkelingsgericht begeleiden op: 27 september, 11 oktober en 8 november.

AANMELDEN

Aanmelden kan door een van onderstaande formulieren volledig ingevuld te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

Algemene voorwaarden avZ

 

Onze opleidingen zjn geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)
CRKBO Instelling

"Ik durf nu overal zelf naartoe met de trein. Dat geeft me vrijheid. En ik voel me zelfverzekerder"